De Lachende Cavalier

Geschiedenis voor een breed publiek

Web & print

WEB & PRINT

Indien u zich afvraagt hoe u (wetenschappelijk) onderzoek het beste onder de aandacht van een breed publiek kunt brengen én in leesbare en toegankelijke vorm, bent u bij De Lachende Cavalier aan het juiste adres. Wetenschappelijke instellingen, uitgevers van historische bladen, boeken en websites of musea kunnen hier terecht voor zowel publieksgericht advies als teksten voor op het web en in print. Bijvoorbeeld informatieve en op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde achtergrondartikelen, scherpe nieuwsberichten en interviews over nieuw wetenschappelijk onderzoek of teksten met een koppeling tussen historische gebeurtenissen en hedendaags nieuws.

CONTENT EN ONDERSTEUNING WEBSITE
Door de jaren heen heeft De Lachende Cavalier als webredacteur en/ of wetenschapsjournalist voor verschillende culturele en wetenschappelijke instellingen opdrachten uitgevoerd. En met evenveel content managementsystemen gewerkt. Wij ondersteunen ook uw site door:

- het schrijven van informatieve achtergrondartikelen
- het schrijven van korte nieuws- en social media berichten
- het redigeren van de aangeleverde content
- het plaatsten van de content op de website

Vanwege onze historische specialisatie kunnen we daarnaast input leveren voor en over tekst en actief meedenken over de beste opzet van uw site.   

Content abonnement
Regelmatig nieuwe content plaatsen op uw website is noodzakelijk om de aandacht te blijven trekken van zoekmachines zoals Google en hoog te eindigen in de lijst van zoekresultaten (SEO of zoekmachine optimalisatie)
.

De Lachende Cavalier schrijft SEO-gevoelige teksten over historische onderwerpen en/ of cultureel erfgoed en plaatst ze op uw website. De content zal uw website verrijken, up-to-date houden en voor meer lezers zorgen. En meer lezers betekent weer een hogere positie in de zoekresultatenlijst.

Wilt u een voorbeeld? Op de website van het Schaakstukkenmuseum vindt u een historische artikelenreeks van De Lachende Cavalier.

ERVARING EN CONTACT

De Lachende Cavalier heeft webteksten geschreven en/of als webredacteur en wetenschapsjournalist  gewerkt voor Kennislink, NWO, Nu.nl, Anno, het Schaakstukkenmuseum, Andere Tijden, NPSKort! en de Universiteit Leiden. 

Teksten in print zijn tot nu toe te vinden in uitgaven van uitgeverij Kennislink (Jubileummagazine en de twee 101-wetenschappelijke vragenboeken 'Waarom worden mannen kaal?' en 'Waarom drinken we zoveel koffie?' via Bertram & De Leeuw) Quest Historie, Oog Magazine, Sp!ts, LEVEN, voorlichtingsbrochures van de Universiteit Leiden, de jaarlijkse bundel van het Schaakstukkenmuseum en in cahiers van uitgeverij Ridaire.

Meer informatie over geschreven artikelen, afgeronde opdrachten, opdrachtgevers en links naar hun websites vindt u onder
PORTFOLIO. Voor een offerte-aanvraag, opmerkingen of vragen kunt u contact met ons opnemen. De gegevens staan op de CONTACT pagina.