De Lachende Cavalier

Geschiedenis voor een breed publiek

Film & TV

FILM & TV

Iedereen die op enigszins correcte wijze een historisch verhaal wil verfilmen, moet veel research (laten) doen omdat deze kennis niet in huis is.

Stap 1: online research
In de meeste gevallen begint het Art-Department zelf met online research en het lezen van boeken over de periode waarin de productie zich afspeelt. Voor onderwerpen en voorwerpen waar te weinig over te vinden is, wordt contact opgenomen met musea en universiteiten. Maar niet iedereen werkt gewillig en vooral snel mee.

Schakel daarom De Lachende Cavalier in en bemerk dat het u aanzienlijk veel tijd scheelt als wij onderdeel zijn van uw crew. En tijd is geld. 

Stap 2: unieke expertise
De expertise van de Lachende Cavalier
is de unieke combinatie van historische kennis en ervaring met film, TV productie en media. Hierdoor zijn we uitstekend in staat om geschiedenis te vertalen naar een groot publiek. Daarnaast leveren we de gevraagde historische informatie snel, duidelijk samengevat en met veel beeldmateriaal.

Dus geen langdradige brij waar u zelf de relevante informatie uit moet filteren. Geen vage omschrijving van voorwerpen maar bruikbare afbeeldingen. En indien de historische informatie niet in het scenario blijkt te passen, is dat ook geen probleem want die beslissing is aan u.

De Lachende Cavalier in uw crew werkt kostenbesparend door veel research uit handen te nemen. Wij kennen de bronnen en leveren daardoor snel de juiste historische informatie, inclusief veel illustrerend beeldmateriaal. 

Aanbeveling
Art-Director Florian Legters koos voor onze expertise en daarmee kostenbesparing tijdens de historische
productie "Rembrandt en ik" (Eyeworks). Lees hier zijn aanbeveling.

Werkwijze
Gedurende verschillende stadia van de productie kan De Lachende Cavalier u te hulp schieten. Tijdens het schrijven van het scenario, gedurende de pre-productie of voor last-minute vragen tijdens de draaidagen. Zie voor meer informatie de WERKWIJZE.
Uitgevoerde projecten zijn te vinden onder PORTFOLIO.