De Lachende Cavalier

Geschiedenis voor een breed publiek

Bio

BIOGRAFIE

De Lachende Cavalier heeft nog een gezicht en dat is dat van mij, Marjolein Overmeer. Ik heb Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en University College London gestudeerd, met als specialiteit Vaderlandse Geschiedenis, en liep stages bij "Andere Tijden" en de webredactie van de NTR.

In het najaar van 2010 volgde ik de cursus "Styling voor film, TV en theater" bij het TV College in Hilversum. En daarnaast volg ik bijna jaarlijks een interessante collegereeks Geschiedenis, om bij te blijven en natuurlijk voor de lol

Mijn passie ligt bij het vertellen van persoonlijke geschiedenis en de vertaling ervan in beeld. Geen afstandelijk politiek verhaal maar de bijzondere én dagelijkse belevenissen van mensen in een andere tijd. Hun verhalen in woord en beeld gebracht, maken geschiedenis voor iedereen leuk en interessant. Vandaar dat ik na mijn afstuderen De Lachende Cavalier heb opgericht voor het gebruik van geschiedenis in geschreven media en film & tv.

Sindsdien heb ik aan historische film- en TV-producties meegewerkt (scenario en art department), (mee)geschreven aan historische (web)artikelen, cahiers en boeken en verschillende historische websites onderhouden. Alle artikelen, opdrachten en opdrachtgevers zijn te vinden onder PORTFOLIO.

De Lachende Cavalier is ook te vinden op Facebook en op Twitter ben ik als @l8endecavalier te volgen met Geschiedenis gerelateerde overpeinzingen en lichter geneuzel.

Verder ben ik lid van Vers! voor film en TV makers en de Vereniging van Wetenschapsjournalisten (VWN).